Thuis wonen

Casemanager

Casemanagers zijn professionals met jarenlange ervaring in de zorg. Zij zijn vaak verpleegkundige en bieden ondersteuning aan mensen met dementie en hun omgeving. Omdat tijdens het dementieproces de zorgbehoeften veranderen en complexer worden, is een vertrouwd en vast aanspreekpunt nodig. De persoon die de rol van casemanager vervult, heeft veel kennis over dementie en de sociale kaart, coördineert in de verschillende fasen van het traject de behandeling, begeleiding en steun voor mensen met dementie en hun naasten, én voert deze – waar nodig en mogelijk – ook zélf uit. 

Hulp en ondersteuning bij huishouden

Kunt u niet of moeilijk zelfstandig uw huis schoonhouden en de was doen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor schoonmaakondersteuning van de gemeente. U kunt dit bespreken met uw casemanager >>

Dementie.nl is er voor jou

Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar hoe zorg je dat thuis een veilige plek blijft? Wat kun je aanpassen zodat je naaste langer prettig thuis woont? Kijk op de website van dementie.nl voor informatie, tips en ervaringsverhalen. 

Dementiewinkel

Deze online winkel helpt mensen met dementie en hun verzorgers bij hun zoektocht naar een prettiger leven met praktische handvatten voor optimale omgevingszorg. Lees meer >>

Ergotherapie

Mensen met dementie krijgen vaak veel moeite met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten als koken, telefoneren, boodschappen doen, en aankleden. Vaak is er sprake van complexe problemen. Ergotherapie kan daarbij helpen door het geven van advies, training en hulpmiddelen. Vraag een verwijzing aan uw huisarts. In het basispakket van uw zorgverzekering is ergotherapie opgenomen. 

U kunt dit bespreken met uw casemanager >>